Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, Tweede Pinksterdag. Heerlijke dagen, maar tegelijkertijd steeds een 'verrassing' dat de week maar zo kort is. Niet voldoende rekening mee gehouden! En dan kan het zomaar weer een race tegen de klok worden om je werk af te krijgen. Ja, want in het weekend staan er ook weer allerlei activiteiten op het programma. Allemaal leuk, maar daar kun je nog meer genieten als je er ook echt de tijd voor hebt/neemt.

Deze weken vragen nog meer dan normaal om een goede indeling van je werkzaamheden. Hoe zorg je dat je effectief bent en blijft en dat je op de goede momenten de juiste focus hebt? Vorige week het boek Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts gelezen. Hartstikke leuk boek om te lezen hoe je goed kunt omgaan met je brein. Mentale veerkracht is een van de kernbegrippen. Dat gaat ook over een goede verdeling van je aandacht.

'Eerst de olifanten, dan een paar konijnen', is een citaat uit haar boek waar ik in zo een korte werkweek als deze een paar keer aan gedacht heb. Weet van tevoren wat je wil realiseren in een dag, een week en een maand. Verdeel die in grote taken (olifanten) en kleinere taken (konijnen). Pak vervolgens eerst een olifant op en daarna een paar konijntjes.

Fijn weekend!