Atse Douma

'Geluk werkt: doe wat je leuk vindt en excelleer!'

 

'Mensen die gelukkig zijn in hun werk presteren beter, dat is mijn overtuiging. Zo dragen ze positief bij aan het succes van hun organisatie. Geluk op het werk beïnvloedt de situatie thuis. En andersom. Vanuit die gedachte probeer ik altijd weer het beste uit mezelf te halen. Doen wat ik leuk vind. Met overgave. Op het werk en privé.

'Thuis haal ik veel energie uit mijn gezin, de tuin, lekker eten en vrienden. Daarnaast sport ik dagelijks. Hardlopen, golfen en op de sportschool. En ik begeleid mijn dochter en haar hockeyteam vooruit. Presteren en spelplezier gaan hand in hand.

'Ook op mijn werk help ik anderen om het beste uit zichzelf te halen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. En daarin nog beter worden. Genieten én jezelf uitdagen. Met coaching, assessments en training laat ik mensen beter presteren en help ik organisaties vooruit. Dit doe ik met passie. Altijd op een positieve manier. Met duidelijke doelen en ambities. Streng als het moet, maar altijd stimulerend, fair en respectvol.'

Atse Douma

Partner - Consulant 

(06) 10 804 000

 

Atse Douma linked-in

De overheid wil dat werkend Nederland in beweging blijft. Afgelopen augustus 2020 kon iedereen die werkt of werk zoekt, daarom gebruik maken van een gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700,00. De belangstelling overtrof het aantal mogelijkheden ruimschoots. Vanaf december 2020 wordt er daarom een tweede mogelijkheid geboden, die wij als Vidacto faciliteren.

Heb je interesse? Meld je voor december aan bij Vidacto.

Voor wie?

Het ontwikkeltraject is beschikbaar voor iedereen die werkt, of werk zoekt. Iedereen kan zich kosteloos en zonder tussenkomst van diens werkgever inschrijven.

Door wie?

Het ministerie van SZW stelt als voorwaarde dat het traject door gekwalificeerde loopbaanadviseurs wordt uitgevoerd met inzet van wetenschappelijke testen die een goed beeld van iemands loopbaankansen bieden. Beiden kunnen door Vidacto worden gegarandeerd.

Hoe?

Het programma bestaat uit een tweetal vragenlijsten en een uitgebreide persoonlijke reflectie daarop met een adviseur. In een online loopbaanscan en arbeidsmarktscan worden jouw ambities en arbeidsmarktkansen in kaart gebracht. Samen met een adviseur bespreek je de uitkomsten, reflecteer je hier op en stel je een actieplan op.

Loopbaanscan

Deze vragenlijst geeft inzicht in je kerncompetenties en potentie. Je talenten voor competenties worden vergeleken met de motivatie die er is om deze competenties in te zetten of eventueel te ontwikkelen. Op deze wijze wordt duidelijk waar je energie van krijgt en welke competenties een uitdaging vormen.

De Loopbaanscan geeft antwoord op de vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat zijn mijn competenties?
  • Waar kan ik me ontwikkelen?

Arbeidsmarktkansen scan

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Zeker nu, vanwege de corona crisis. Niet voor niets heeft de overheid het programma ‘NL leert door’ opgezet. De Arbeidsmarktkansen scan berekent jouw huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Jouw ambities worden vergeleken met wat er op dit moment en in de toekomst mogelijk is op de arbeidsmarkt. De scan geeft antwoord op vragen als:

  • Wat is mijn positie op de arbeidsmarkt?
  • Wat heb ik nodig om langdurig inzetbaar te zijn?
  • Maar ook: waar kan ik zoeken naar vacatures waar ik baankansen heb?

Interesse of meer weten?

Meld je voor 1 december 2020 aan.

Dit kan door rechtstreeks een mail te sturen aan de adviseur die je heeft benaderd of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet in het onderwerp ‘loopbaantraject’. Vermeld je voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer. Bellen kan ook: 026 - 44 35 351 of 070 82 00 388

Wij nemen dan contact met je op om het vervolg van het traject te bespreken.

Vaak krijg ik de vraag “Hoe kan ik een assessment het beste aanpakken?”. Mijn tip: benader het als een tennismatch, een pot voetbal of een rondje golf.

Net als bij een sportwedstrijd, wil je tijdens een assessment niet te veel bezig zijn met je techniek. Of je nu tennist, voetbalt of misschien golft, je schaaft aan je techniek tijdens de training. Bijvoorbeeld aan je backhand, je voorzet of je korte spel. Tijdens een wedstrijd wil je juist zo min mogelijk met je techniek bezig zijn. Je wilt vertrouwen op je training en lekker vrij spelen. Hoe meer je namelijk nadenkt over je techniek, hoe slechter het vaak gaat. Je struikelt over je eigen benen, krijgt geen bal voor of je mist alle greens. Andersom lever je vaak de beste prestaties als je in een flow zit. Wanneer je niet te veel nadenkt en spontaan reageert op datgene wat er op het veld of in de baan gebeurt.

Ik ben overtuigd dat je ook tijdens een assessment vaak de beste prestatie levert wanneer je op je training durft te vertrouwen en intuïtief reageert. Wanneer je te veel nadenkt, dan bestaat de kans dat je verstart. Je laat dan niet zien wat er eigenlijk in zit. Zie je CV en je jarenlange werkervaring als je training. Het feit dat je een assessment mag doen, is hier een bevestiging van. Je werkgever gunt je een promotie. Of je bent de laatste over in een lange sollicitatieprocedure. Put hier vertrouwen uit. Pak de dingen tijdens een assessment dan ook aan zoals je dat normaal ook zou doen. En niet zoals je denkt dat het moet of hoort. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. In een assessment moet je net als in een sportwedstrijd niet ineens de trukendoos openen om indruk te maken. Doe geen dropshot als je dat anders ook nooit doet. Nog nooit een schaar gedaan? Niet doen! En nog nooit een chip-and-run-gespeeld? Dan pitch je toch gewoon naar de green. Net als anders. In een training mag je oefenen. Maar in een assessment vertrouw je op je training en laat je zien wat je in je mars hebt. Dan lever je de beste prestatie.

Prettige wedstrijd.