Vidacto

Ontplooiing is voor ons de kern. Om ook in de toekomst je bedrijfsdoelstellingen te behalen, wil je weten wat je mensen in huis hebben. En wat ze nóg in hun mars hebben. Nu en straks. Ontwikkeling staat daarom bij onze assessment centers altijd centraal.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers in zorg en welzijn vaak stress en werkdruk ervaren. Erover praten is lang niet altijd vanzelfsprekend. De aanpak Teamreflectie is een methode om teams in een zo vroeg mogelijk stadium te ondersteunen om gezond te blijven. Dat heeft niet alleen een gunstig effect op de samenwerking, je kunt er ook uitval mee voorkomen.

We willen mensen en organisaties helpen om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling moet duurzaam zijn. Meer rendement en plezier uit je kwaliteiten halen. Effectiever omgaan met aandachtspunten. Dat levert betere prestaties op en meer werkvreugde.

Wij vinden het belangrijk dat onze trainingen duurzaam bijdragen aan ontwikkeling van medewerkers én organisaties. Een training bij ons heeft altijd tot doel dat deelnemers effectiever zijn in de dagelijkse werkpraktijk. Door middel van kennis- en gedragsontwikkeling dragen we bij aan de realisatie van organisatiedoelen.

Cultuur is een opstapeling van individuele attitudes en gedragingen. Daarom geloven wij dat organisaties zich het beste ontwikkelen door ieder individu in die organisatie te ontwikkelen.